Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 5 november 2013

Ninjahypotheek

Ninjahypotheek

Een ninjahypotheek is een vorm van een Amerikaanse subprimehypotheek, en wel eentje van de slechtste soort.

De term ninja is namelijk een samentrekking van "No Income","No Job","No Assets".

Het idee achter de ninjahypotheek was dat de huizenprijzen altijd zouden blijven stijgen, samen met een altijd groeiende vraag naar woningen door een stijgende economie met een constante groei.

Door de verkoop van het huis dat inmiddels meer waard was geworden zou altijd aflossing van de ninjahypotheek mogelijk zijn.

En omdat dit vooruitzicht voldoende was (de rente werd desnoods bij de hoofdsom opgeteld) was een vorm van inkomen om rente en aflossing te betalen overbodig.

De ninjahypotheek in de kredietcrisis

Kortom, een hypotheek die alleen maar ellende kan voortbrengen en dat tijdens de zogenaamde kredietcrisis van 2008 inderdaad deed. Vele woningen moesten noodgedwongen bij de bank worden ingeleverd (zogenaamde foreclosure) die daardoor met grote voorraden onverkoopbaar onroerend goed kwamen te zitten. Men sprak wel van rommelhypotheken die de banken nu in bezit kregen

ninjahypotheek
klik voor grotere afbeelding 

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.