Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 5 november 2013

Neklijn

Neklijn

De neklijn is een apart benoemde vorm van de vaker voorkomende steunlijn (of weerstandslijn indien in een dal) die zich laat trekken langs koersfiguren als head-and-shoulders formaties, dubbele en driedubbele bodems en toppen in de wereld van de technische analyse.


Zoals bij alle steun- en weerstandslijnen is het doorbreken van deze lijn, de neklijn in dit geval een sterk signaal dat er een koersbeweging omlaag in gang is gezet. Dus shortposities openen en longposities afbouwen of van een bescherming voorzien. 

Indien de head-and-shoulders formatie op zijn kop voorkomt na een forse daling van de koersen dan dient de neklijn natuurlijk als weerstandslijn. Doorbreken geeft dan waarschijnlijk een uitbraak naar boven. Tijd voor aankoop van aandelen, callopties en dergelijke waarden die positief op een koersstijging reageren. 

neklijn
klikken voor vergroting


Gebruikte begrippen in neklijn


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
koersbeweging
  ... onder koersfluctuaties of de koersbeweging verstaan we het op en neer gaan van de koersen...Lees meer
steunlijn
  ... de steunlijn of kortweg steun is het verschijnsel in de technische analyse dat koersen vaak moeite hebben om neerwaarts door een...Lees meer
waarden
  ... met het begrip waarden benoemen we in de effectenwereld waardepapieren in allerlei vormen met name uiteraard effecten...Lees meer
weerstandslijn
  ... een weerstand of een weerstandslijn is een koersniveau dat moelijk te nemen is een weerstand wordt veroorzaakt doordat er op een...Lees meer

Begrippen waar neklijn in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

head and shoulders formatie
  ... de hoofd en schouders formatie komt op velen soms vreemd over toch is de verklaring simpel...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.