donderdag 5 september 2013

aandelenregister

AandelenregisterHet aandelenregister is een register dat het bestuur van een vennootschap bijhoudt en waarin per aandeel (of groep aandelen )is opgenomen:

De namen en adressen van de aandeelhouders;

Het bedrag dat op het aandeel gestort is;

De personen met het recht van vruchtgebruik;

Wie het pandrecht heeft;

Wie het stemrecht heeft;

Of er aan bepaalde aandelen extra rechten zijn verbonden.

Het aandelenregister was vroeger vaak een lijvig boekwerk, tegenwoordig is het meestal een stukje computersoftware.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.