woensdag 4 september 2013

aandeel van derden

Aandeel van derden

Eigendomsverhoudingen in een holding


Vakjargon uit de wereld van bedrijfseconomie. Met een aandeel van derden bedoelt men de eigendomsverhoudingen in een zogenaamd holding.  Dus in een bedrijf dat op zich weer uit meerdere ondergelegen bedrijven bestaat en vaak zelf verder gaan activiteiten ontplooit. 

Het vermogen van dochterbedrijven

Met het aandeel van derden geeft men dat deel van het eigen vermogen van de dochterbedrijven aan, dat niet in handen is van de holding ofwel de moedermaatschappij. We mogen dus inderdaad stellen dat het hier het eigendom van derde partijen betreft, ofwel een aandeel van derden.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.