Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 4 september 2013

aandeel zonder nominale waarde

Aandeel zonder nominale waardeEen aandeel zonder nominale waarde is een aandeel,  waarop niet vermeld staat, welk deel van het maatschappelijk kapitaal van een onderneming het aandeel vertegenwoordigt.

Voor de meeste beleggers is het feit dat het een aandeel zonder nominale waarde betreft een gegeven waar verder weinig waarde aan wordt gehecht. Het is een puur juridische kwestie. Zaken als dividend en mogelijkheid tot koersstijging, toch de eigenschappen van het aandeel waar de belegger het voor koopt, worden door het ontbreken niet gehinderd.

Gebruikte begrippen in aandeel zonder nominale waarde


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

Aandeel
  ... In het algemeen is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom...Lees meer

Kapitaal
  ... we onderkennen verschillende vormen van kapitaal. Zo is er ondermeer het reële kapitaal, en ook de kapitaalgoederen. Kapitaal is een van de  productiefactoren van een bedrijf naast natuur en arbeid...Lees meer

Maatschappelijk kapitaal
  ... we spreken bij een vennootschap met aandelen in plaats van het zogenaamde maatschappelijk kapitaal, ook wel van het statutair kapitaal...Lees meer

Nominale waarde
  ... de nominale waarde is de waarde zoals die staat aangegeven op een waardepapier. Denk daarbij aan een bankbiljet, het bedrag op een munt en een aandeel met een...Lees meer

Onderneming
  ... het begrip onderneming is lastig goed te definiëren.  Onderneming is een nogal breed begrip. En er zijn verschillende insteken mogelijk...Lees meer

Waarde
  ... de waarde van "iets" is in het algemeen het geldbedrag dat dit "iets" vertegenwoordigt. Deze waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.