maandag 11 augustus 2014

kaasschaafmethode

KaasschaafmethodeDe kaasschaafmethode is in de politiek een geliefde manier om te bezuigen omdat het er voor zorgt dat het niet nodig is om fundamentele keuzes te maken en er dus weer tijd gewonnen wordt.

In de praktijk wordt er bij de kaasschaafmethode bij iedereen een heel klein beetje bezuinigd, zodanig dat men het niet al te erg in de portemonnee voelt (dat is zeker als er verkiezingen aankomen voor een politieke partij niet prettig) en er niet al te veel weerstand is.

Het grote nadeel van deze veel gebruikte kaasschaafmethode is dat er zelden of nooit een echte hervorming komt waardoor problemen vaak veel te lang blijven bestaan, wat op macroniveau zeer schadelijk voor de economie van een land kan zijn.
Gebruikte begrippen in kaasschaafmethode


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

economie
  ... het begrip economie heeft meerdere betekenissen namelijk 1 de behoeftebevrediging in een bepaald gebied bijvoorbeeld de economie van nederland...Lees meer
lang
  ... lang is een weinig gebruikte vertaling van het engelstalige long indien we spreken van long of een longpositie hebben we...Lees meer