maandag 16 september 2019

Bullish engulfing patroon

Bullish Engulfing Patroon


Wat zien we bij het Bullish engulfing patroon?

Het Bullish Engulfing Patroon uit de candlestickanalyse is een uit twee candles (kaarsen) bestaand patroon uit de groep “bullish reversal candlestick patterns”. Ofwel de groep candle-patronen die een een positieve richting van de koersen aan zou kondigen, nadat er sprake is geweest van een langere periode van dalende koersen.

Hoe herkennen we het bullish Engulfing patroon? 

We herkennen het Bullish engulfing patroon als volgt: 

  1. De eerste candle sluit lager de dan de open van dezelfde dag. Dit levert dus een zwarte (of rode) candle op.
  2. De body van de tweede candle bedekt volledig de eerste candle.  De schaduwen van de tweede dag tellen hierbij trouwens niet mee. We kijken puur naar de body.  Die moet het werk doen.
  3. De tweede candle sluit wel weer hoger dan de eerste. Een gebeurtenis die ons een witte of een groene candle oplevert. (zie ook de afbeelding hierboven) 

De betekenis van het  Bullish Engulfing Patroon

De eerste dag controleren de verkopers de markt. Die heeft een lager slot als resultaat en levert dus een zwarte candle op. Maar op de tweede dag ontstaat er toch weer een vorm van koopdruk. Die neiging tot kopen is zo sterk,  dat dat we zelfs met de koers boven de hoogste koers van de eerste dag uit komen.
We komen dus nog boven de top van de schaduw. En dat betekent dat we vandaag mogen stellen dat de kopers de strijd op de beurs gewonnen hebben. Die bears worden beloond met een witte (of groene) candle.Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.