donderdag 10 mei 2018

Belastingmoraal

Belastingmoraal

Wat is de belastingmoraal

De belastingmoraal is in het algemeen gesteld de houding van de belastingplichtige ten opzichte van het betalen van belastingen. De belastingmoraal is vaak wisselend en sterk afhankelijk van factoren die met de belasting op zich vaak weinig te maken hebben. 


Belastingmoraal

Wat zijn belangrijke factoren bij de belastingmoraal

Denk daarbij aan de voorbeeldfunctie van de politiek waar dubieuze praktijken vaak aan de orde van de dag zijn, van grote bedrijven die volgens grote artikelen in de media nauwelijks belasting afdragen waar de fiscus zijn zetel heeft, van grote bedragen die door de politiek in overduidelijke bodemloze putten worden gestort en dergelijke. H

et zijn met name dit soort zichtbare zaken die de belastingmoraal in een land bepalen. In veel landen behoort het zo min mogelijk betalen toch wel tot de nationale uitdagingen. Veel inwoners hebben absoluut niet het idee dat de overheid verstandig met hun zuurverdiende geld omgaat, hoewel die meestal niet feitelijk onderbouwd kan worden.

Vertalingen van belastingmoraal

Engels:  Attitude towards the payment of taxes
Duits:   Steuermoral
Frans:   Moralité fiscale

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.