maandag 6 maart 2017

Haussestemming

Haussestemming

In het algemeen verstaan we onder een haussestemming een periode van groot optimisme. En niets kan onder die omstandigheden dat optimisme van de beurs meer temperen. Ondanks de grootste economische rampspoed die in de lucht hangt, ondanks slechte cijfers, ondanks het feit dat iedereen weet dat de beurs zwaar overgewaardeerd is moet en zal de koers omhoog.

Een haussestemming betekent kopen

Kopen, kopen en nog een kopen is het devies. Het zal niet de eerste keer zijn dat een dergelijke stemming (die vooral onder de particuliere beleggers leeft, de professionele beleggers zijn meestal wel wat nuchterder, al was het maar omdat die niet met hun eigen geld maar met dat van een ander werken) omslaat naar een forse koersval.

De omgekeerde stemming (alles is positief maar de beurs blijft desondanks maar dalen) wordt een baissestemming genoemd.
Gebruikte begrippen in haussestemming


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
dalen
  ... het dalen van effectenkoersen is een begrip waarmee lagere koersen worden aangeduid...Lees meer
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer
kopen
  ... als iemand van een ander een goed verkrijgt met een bedrag in geld als tegemoetkoming dan noemen we dit...Lees meer

Begrippen waar haussestemming in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

hausse
  ... een hausse haussestemming haussemarkt hausse periode bullmarktet of hoe het ook verder allemaal genoemd wordt is dus een langdurige flinke...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.