Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 4 februari 2017

financieel document

Financieel document

Wat is een financieel document?

De term financieel document is een in feite verzamelnaam voor alle documenten zoals een wissel, een promesse, een cheque, een kwitantie of een ander gebruikelijk document , waarmee het mogelijk is om een uitbetaling bij een bank te krijgen. Het financieel document dient daartoe bij de bank ingeleverd te worden, meestal voorzien van een handtekening om te waarborgen dat er aan de juiste persoon wordt uitbetaald.

Een overblijfsel uit vroegere tijden

Het mag duidelijk zijn dat deze financiële documenten nog afkomstig zijn uit de tijd voordat de automatisering in de bankenwerk haar intrede deed. We mogen het financieel document dan ook best als een uitstervend verschijnsel zijn dat in de moderne bankwereld de betekenis begint te verliezen. Voor zover die betekenis er nog is. 

Vertalingen van financieel document

Engels:  financial documental wat ouder financieel document

Gebruikte begrippen in financieel document


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bank
  ... Een bank, die ook wel bankinstelling wordt genoemd,  is een onderneming die een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen...Lees meer

cheque
  ... een cheque is een onvoorwaardelijke,  gedateerde en door de opdrachtgever ondertekende opdracht. Deze is gericht aan een met name genoemde bank om als...Lees meer

documenten
  ... documenten is een zeer algemene  verkorte aanduiding voor financiële documenten en of handelsdocumenten...Lees meer

kwitantie
  ... een kwitantie is een document dat voor ontvangst van een som geld, andere waarden,  waardepapieren of goederen getekend wordt door de ontvanger...Lees meer

promesse
  ... een promesse wordt ook wel orderbriefje of orderbiljet genoemd. Een promesse is een ondertekend en gedagtekend document , waarin de ondertekenaar ofwel de  promittent onvoorwaardelijk belooft op...Lees meer

wissel
  ... een wissel is een ondertekend en gedateerd waardepapier. Wil de wissel geldig zijn dan dient in de tekst  de benaming "wisselbrief" te zijn opgenomen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.