Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 14 februari 2017

direct verwerkbare betalingsopdracht

Direct verwerkbare Betalingsopdracht
direct verwerkbare betalingsopdracht
Hier lijkt meer sprake van contant geld


Een direct verwerkbare betalingsopdracht is een vorm van een betalingsopdracht die zonder verdere aanvullende bewerking door de computer van een bank te verwerken is. De gebruikte informatiedragers dienen daartoe te te voldoen aan vast omschreven standaardeisen.

Voorbeelden van vroegere informatiedragers die voor de direct verwerkbare betalingsopdracht gebruikt konden worden waren de ponsband, magneetband, cassette en optisch leesbare formulieren. 

De betalingsopdracht is naar de mobiele telefoon verhuisd

Dat dit soort administraties inmiddels volledig door intelligente digitale systemen vervangen zijn mag duidelijk zijn, maar de basisprincipes van deze vorm van bankieren is wel grotendeels overeind gebleven. Het is vooral de techniek die stevig veranderd is. Naar papieren betalingsopdrachten zullen we tevergeefs gaan zoeken maar dat schermpje op de mobiele telefoon is eigenlijk hetzelfde als het optisch leesbare formuliertje van vroeger.

Vertalingen van direct verwerkbare betalingsopdracht

Engels: directly processable payment order

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.