zaterdag 17 januari 2015

Synthetisch aandeel

Synthetisch aandeelEen zogenaamd synthetisch aandeel is geen aandeel maar een optiestrategie bestaande uit een gekochte call en een geschreven put met dezelfde uitoefendatum en uitoefenprijs.

Het resultaat gedraagt exact hetzelfde zich als een aandeel en wordt dan ook wel een kunstmatig aandeel genoemd. Het voornaamste verschil is dat het synthetisch aandeel in tegenstelling tot een normaal aandeel maar kortstondig leeft, namelijk de looptijd van de aandelen.

Daar staat tegenover dat de kosten door de combinatie van een geschreven en een gekochte optie vrij gering zijn.

Een Synthetisch aandeel wordt ook wel plastic aandeel genoemd.

In plaats van synthetisch aandeel komen we ook vrij vaak het foutief gespelde syntetisch aandeel tegen.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.