vrijdag 16 januari 2015

Sector rotatie

Sector rotatieOnder Sector rotatie verstaan we het regelmatig verleggen van het zwaartepunt in een portefeuille (vaak met beleggingsfondsen) van de ene sector naar de andere.

Bijvoorbeeld van Transport naar Voeding of van ICT naar Financials .

Omdat veel sectoren zich cyclisch bewegen kan het interessant zijn regelmatig van sector te wisselen. Van een die hoog in de cyclus zit naar eentje die net in een dal zit bijvoorbeeld.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.