Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 5 januari 2017

Elder Ray indicator

Elder Ray indicator

Wat is de Elder Ray indicator?

De "Elder Ray" indicator is ontwikkeld door Elder in 1989 en komt uitgebreid aan bod in zijn boek "trading for a living", geschreven in dezelfde tijd. Volgens Elder biedt deze indicator de mogelijkheid om dwars door de markt heen te kijken.  Zoals dat met x-rays gebeurt. En daarmee was de naam Elder Ray geboren.

Berekening van de Elder Ray Indicator


We beginnen de berekening met een 13-daags Moving Average.

Dan definieren we:

Bull power = hoogste van de dag - 13 daags MA
Bear power = laagste van de dag - 13 daags MA


Interpretatie van de Elder Ray grafiek

In bovenstaande grafiek zien we in het bovenste vakje de koers van de AEX. In het middelste vak is de groene lijn de "bull power" en de gele lijn de "bear power"

De lijn die de bovenkant vormt van het gele vlak in het onderste vak van de grafiek  is het verschil tussen de bullpower en de bearpower.Ofwel de bedoelde Elder Ray grafiek.
We zien al snel dat de Elder Ray niet tot de meest gemakkelijk te hanteren gereedschappen van de technische analist behoort. De indicator vraagt veel studie en inzicht in de werking om er uiteindelijk mee tot goede resultaten te komen.

Gebruikte begrippen in Elder ray


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

grafiek
  ... een grafiek is een manier om een reeks getallen zoals koersen visueel weer te geven...Lees meer

indicator
  ... we komen de term indicator tegen in brede zin en in engere zin in de wereld van de technische analyse...Lees meer

koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer

markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiĆ«ren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.