dagelijks actuele grafieken en vooruitzichten

dagelijks actuele grafieken en vooruitzichten
klik op de afbeelding voor meer grafieken/

donderdag 5 januari 2017

Elder Ray

Elder Ray


De "Elder Ray" indicator is ontwikkeld door Elder in 1989 en komt uitgebreid aan bod in zijn boek "trading for a living", geschreven in dezelfde tijd.

De indicator pretendeert door de markt "heen te kijken", vandaar de naam Ray.

We beginnen met een 13-daags Moving Average.

Dan definieren we:

Bull power = hoogste van de dag - 13 daags MA
Bear power = laagste van de dag - 13 daags MA


elder ray indicator


In bovenstaande grafiek zien we in het bovenste vakje de koers van de AEX. In het middelste vak is de groene lijn de "bull power" en de gele lijn de "bear power"

De blauwe lijn in het onderste vak is het verschil tussen de bullpower en de bearpower.
Gebruikte begrippen in Elder ray


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

grafiek
  ... een grafiek is een manier om een reeks getallen zoals koersen visueel weer te geven...Lees meer
indicator
  ... we komen de term indicator tegen in brede zin en in engere zin in de wereld van de technische analyse...Lees meer
koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiĆ«ren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.