Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 5 augustus 2016

woekerpensioen

WoekerpensioenEen zogenaamd woekerpensioen is een pensioen dat last heeft van het verschijnsel dat verzekeraars voor hun pensioenregelingen zogenaamde "woekerkosten" in rekening brengen waarmee het rendement van deze pensioenen zware schade oploopt.

Kamer pakt woekerpensioen, zo lazen we in het voorjaar van 2009 in de krant, maar in 2012 is daar nog nauwelijks iets van te merken.

Werknemers van kleinere bedrijven die na enkele jaren van baan wisselen bouwen nu vaak geen pensioen op door de hoge kosten in de eerste jaren.

De tweede kamer wenst dat er een einde komt aan deze ongewenste praktijken.
Gebruikte begrippen in woekerpensioen


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

kosten
  ... kosten zijn de in geld uit te drukken waarde van hoeveelheden productiefactoren die bij de productie van goederen en diensten...Lees meer
rendement
  ... het rendement is de opbrengst van een beleggingsobject in procenten van de koerswaarde over een bepaalde periode...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.