Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 5 augustus 2016

compte joint

Compte jointAls we het over een compte joint rekeningtype hebben, dan hebben we het over een vorm van de wat bekendere  "en / of " rekening. Veel mensen hebben nu eenmaal een rekening met een ander persoon, bijvoorbeeld waar ze een huishouden mee voeren.

Een compte joint is meer algemeen een rekening op naam van twee of meer personen die zowel gezamenlijk als ieder afzonderlijk over de rekening kunnen beschikken.Compte joint

Relatie compte joint met de bank


Voor wat betreft het creditsaldo zijn de rekeninghouders hoofdelijk crediteur. Voor wat betreft het debetsaldo zijn zij hoofdelijk debiteur tegenover de bank. 

Als van één der rekeninghouders komt te overlijden kunnen de andere rekeninghouder(s) over de rekening blijven beschikken.

Synoniemen voor compte joint


  • gezamenlijke rekening
  • gemeenschappelijke rekening
  • en/of rekening

Vertalingen van compte joint

Engels:  joint account
Duits:   gemeinschaftliches Konto / gemeinsames Konto

Begrippen waar compte joint in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

gezamenlijke rekening
  ... onder een gezamenlijke rekening verstaan we een rekening op naam van twee of meer personen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.