vrijdag 5 augustus 2016

Comanager

ComanagerMet de co-manager bij een emissie bedoelen we een bank die als zogenaamde managing underwriter deel uitmaakt van de management group van een syndicaat.

De verplichtingen van deze co-manager waar het het te plaatsen bedrag betreft zijn doorgaans hoger dan die van de gewone syndicaatsleden.

Daarnaast mag de co-manager niet als leadmanager optreden.
Gebruikte begrippen in comanager


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer
emissie
  ... een emissie is de uitgifte van nieuwe aandelen of obligaties via de effectenbeurs...Lees meer
leadmanager
  ... de leadmanager is een bank die door de debiteur voor een grote lening is benaderd en die andere banken tracht...Lees meer
managing underwriter
  ... de managing underwriter soms ook gewoon "de underwriter" genoemd de managing underwriter is een bedrijfslid van de vereniging voor de...Lees meer
underwriter
  ... een underwriter wordt ook vaak ook managing underwriter genoemd...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.