Zoeken in deze blog

Translate

maandag 11 juli 2016

Erfdienstbaarheid

ErfdienstbaarheidMet het begrip erfdienstbaarheid wordt een last ten bate van het ene erf en ten laste van een naburig erf, bedoeld die dient om het eerste erf, het heersende erf genaamd, beter aan zijn bestemming te doen beantwoorden.

Voorbeelden: erfdienstbaarheid van een weg, van overpad (als weg met beperkingen) van niet hoger bouwen dan en bepaalde hoogte. Het NBW stelt daarbij noch het nut noch het naburig zijn als een vereiste.

Aan de problemen die erfdienstbaarheid in de praktijk met zich mee kan brengen zijn al vele afleveringen van het televisieprogramma "de rijdende rechter" gewijd. Het is vaak een bron van ellende door allerlei onbegrip.
Gebruikte begrippen in erfdienstbaarheid


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beter
  ... beter is een beursterm voor licht hogere koersen dus in de zin van "de koersen waren over het algemeen beter dan...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.