Zoeken in deze blog

Translate

maandag 11 juli 2016

SIV Lite

SIV LiteOnder de SIV lite verstaan we een vorm van de SIV ofwel Structured Investment Vehicle dat echter een groter eigen vermogen heeft en waardoor het hefboomeffect een stuk kleiner is.

Een bekend voorbeeld van de problemen die de SIV-lite kan veroorzaken kwam in 2007 in het nieuws door de kredietcrisis in de USA.

In mei 2007 zette het Barclays Duitse spaarbank SachsenLB een SIV-lite op met de naam "Sachsen Funding 1" Maar door liquiditeitscrisis ten gevolge van de kredietcrisis bij de Sachsen Funding 1 dreigde SachsenLB onderuit te gaan.

De kleine staatsbank kon alleen overleven door een fusie aan te gaan met de grotere bank LBBW

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.