Zoeken in deze blog

Translate

zondag 3 juli 2016

Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication

Society for Worldwide Interbank Financial TelecommunicationDe Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (Afgekort aangeduid als SWIFT) is een in 1973 te Brussel opgerichte coöperatieve vereniging van banken.

Doel van SWIFT was de bevordering van de automatisering van het internationale financiële berichtenverkeer, tussen de aangesloten banken onderling, waarbij beveiliging van groot belang is. Zo worden alle berichten via een zware versleuteling verzonden.
Gebruikte begrippen in society for worldwide interbank financial telecommunication


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

vereniging
  ... een vereniging is een rechtspersoon die door een zogenaamde meerzijdige rechtshandeling wordt opgericht de leden van de vereniging waaronder de oprichters...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.