Zoeken in deze blog

Translate

maandag 27 juni 2016

Openbaar Ministerie

Openbaar Ministerie


Het openbaar ministerie of OM is de vertegenwoordiger van de Staat bij een rechterlijk college.

Het openbaar ministerie heeft ondermeer de taak om toe te zien op de handhaving van de wetten.

Bij de Hoge Raad en de Gerechtshoven heet het openbaar ministerie procureurgeneraal. Deze wordt bijgestaan door één of meerdere advocatengeneraal.

Bij de rechtbanken en kantongerechten heten de vertegenwoordigers van het OM: hoofden van het arrondissementsparket (hoofdofficieren van justitie) en officieren van justitie.
Gebruikte begrippen in openbaar ministerie


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

hoge raad
  ... de hoge raad is het hoogste rechtscollege dat nederland kent de hoge raad houdt zitting in den haag...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.