woensdag 22 juni 2016

optieregeling

Optieregeling


Een optieregeling is een regeling binnen een bedrijf of tussen bedrijven onderling, waarbij opties op aandelen worden verleend aan een persoon of een onderneming.

We zien dit bijvoorbeeld als onderdeel van een bedrijfsovername, of als onderdeel van secundaire arbeidsvoorwaarden voor personeelsleden.

De constructie van de optieregeling is minder populair geworden, toen er een aantal fiscale regelingen aan te pas gingen komen.
Gebruikte begrippen in optieregeling


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
bedrijf
  ... met de term bedrijf wordt een onderneming bedoeld die opgezet is om winst te maken liefdadigheid stichtingen en dergelijke worden meesten...Lees meer
opties
  ... in de periode van 624 tot 543 voor christus leefde er een wijsgeer met de naam thales van milete...Lees meer
secundaire arbeidsvoorwaarden
  ... de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals vastgelegd in een arbeidscontract omvatten de extraatjes meestal betreft het dan immateriĆ«le voorzieningen...Lees meer

Begrippen waar optieregeling in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

equitykicker
  ... het begrip equitykicker komen we tegen als de extra beloning voor de directie van een onderneming in het geval van...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.