Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 15 juni 2016

Wet Arbeidsongeschiktheidsverzekering Zelfstandigen

Wet Arbeidsongeschiktheidsverzekering Zelfstandigen


Op 1 januari 1998 is de Wet Arbeidsongeschiktheidsverzekering Zelfstandigen ofwel de WAZ ingevoerd. De WAZ was in de plaats gekomen van de Algemene Arbeidsongeschiktheidswet.

De WAZ was bedoeld voor zelfstandige ondernemers, directeuren, grootaandeelhouders en vrije beroepsbeoefenaren, zoals bijvoorbeeld freelancers, alfahulpen, tussenpersonen en acteurs.

De WAZ-premies worden geheven door middel van aanslagen die door de Belastingdienst worden opgelegd.

De regeling is inmiddels weer door andere regelingen vervangen.
Gebruikte begrippen in wet arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

arbeidsongeschiktheidsverzekering
  ... Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een werknemersverzekering die uitkeert als een werknemer langer dan een jaar geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt is heette vroeger...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.