Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 23 april 2016

Tradingsysteem zelf bouwen of kopen

Tradingsysteem zelf bouwen of kopen


Iedere trader die op zoek is naar een betrouwbaar tradingsysteem kent het dilemma wel. Moet ik mijn tradingsysteem zelf bouwen of kopen.  Voor beide mogelijkheden is namelijk wel iets te zeggen.

Enig onderzoek op internet levert ons al snel een hele lijst kant-en-klare tradingsystemen op. Op allerlei basis, simpel en complex, goedkoop en voor een particulier in feite onbetaalbaar. Keuze genoeg dus.

Maar we vinden ook allerlei software waarmee we zelf ons ideale systeem samen kunnen gaan stellen. Ook hier is de keuze groot. Maar de mogelijkheden die aangeboden worden komen vaak wel allemaal op hetzelfde neer dus de kans op een volledige miskoop is al een stuk kleiner geworden.

Waarom zouden we zelf gaan bouwen?

Één van de grootste problemen die iedere trader kent (en die door velen nooit overwonnen wordt) is het vertrouwen dat het systeem het op den duur bij het juiste einde zal hebben en daarmee geld op zal gaan leveren. Bij een kant en klaar systeem moeten we maar aannemen dat de ontwerpers hun werk goed gedaan hebben, zeker als het een zogenaamd "black box" systeem betreft dat we verder qua werking slecht kunnen doorgronden.

Bij een zelf gebouwd systeem kennen we alle regels die we er zelf ingestopt hebben en we weten ook waarom we die gebruiken. We kunnen ook een heel belangrijke regel inbouwen, namelijk dat we het systeem zo simpel mogelijk houden én -heel belangrijk- dat we gewoon een robuust systeem gaan ontwerpen zonder enige vorm van optimalisatie die alleen de stabiliteit maar sterk vermindert.

Natuurlijk vraagt het kennis van zaken om zelf een tradingsysteem te ontwerpen en te bouwen. En enige technische kennis is ook nooit weg. Maar de extra kennis die ons dit op gaat leveren komt ten goede aan een zeer belangrijke eigenschap van elke goede trader, namelijk zelfvertrouwen. En die winst maakt alle tijd die we in het bouwen moeten steken meer dan goed.

De vraag "Tradingsysteem zelf bouwen of kopen" is daarmee naar ons idee vrij simpel te beantwoorden: Besteed uw geld aan het opbouwen van zoveel mogelijk praktische kennis in plaats van aan een duur systeem en gebruik die kennis en het geld dat u in de zak houdt aan een prima -robuust- tradingsysteem.


Gebruikte begrippen in tradingsysteem zelf bouwen of kopen


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

basis
  ... In de goederentermijnhandel is de basis het verschil tussen de contante prijs van een commodity en de koers van de...Lees meer
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
kant
  ... onder de kant verstaan we de bepaalde zijde van een markt of beursnotering welke notering betrekking heeft op de biedprijs...Lees meer
kopen
  ... als iemand van een ander een goed verkrijgt met een bedrag in geld als tegemoetkoming dan noemen we dit...Lees meer
optimalisatie
  ... we spreken van optimalisatie als we de variabele gegevens in een handelssysteem net zo lang bijstellen dat het geheel in...Lees meer
stellen
  ... onder het stellen verstaan we het geven van twee prijzen &#8211 een biedprijs en een laatprijs &#8211 waartegen de afgever...Lees meer
stuk
  ... een stuk is een andere benaming voor een aandeel of een obligatie...Lees meer
trader
  ... een trader is een handelaar of belegger die door relatief snelle aankoop en verkooptransacties winst probeert te behalen ofwe hij...Lees meer
tradingstrategie
  ... een tradingstrategie is het geheel van aankoop en verkoopregels gestuurd...Lees meer
werk
  ... in het algemeen bedoelen we met werk de betaalde productiefactor arbeid in het productieproces werk dat vrijwillig wordt verricht zonder dat...Lees meer
winst
  ... een onderneming verkoopt producten of verleent diensten en realiseert daarmee de omzet...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.