Zoeken in deze blog

Translate

maandag 11 april 2016

Standaardvalutapakket

Standaardvalutapakket


Een Standaardvalutapakket wordt ook wel een valutakorf of een valutamand genoemd.

Het is een rekeneenheid die is samengesteld uit bepaalde eenheden van andere valuta's.

De samenstellende delen van het standaardvalutapakket kunnen al dan niet aan de hand van bepaalde wegingen (bijvoorbeeld het aandeel in de wereldhandel) worden bepaald.

Een voorbeeld van zo'n rekeneenheid was vroeger de ECU en   de bijzondere trekkingsrechten of SDR's kun je er ook onder rekenen.
Gebruikte begrippen in standaard valutapakket


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandeel
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
rekeneenheid
  ... een rekeneenheid ook wel rekeningeenheid en verrekeneenheid is een waardeeenheid waarin bedragen worden uitgedrukt bijv een geldeenheid of de eenheid...Lees meer
trekkingsrechten
  ... onder de trekkingsrechten verstaan we de kredietmogelijkheden bij het internationaal monetair fonds...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.