dinsdag 15 maart 2016

verrekeningseenheid

Verrekeningseenheid


Onder de verrekeningseenheid verstaan we de in een betalingsovereenkomst tussen verschillende landen opgenomen geldeenheid of rekeneenheid waarin wederzijdse vorderingen worden verrekend.

De verrekeningseenheid is onafhankelijk van de wisselkoersen van de valuta van de deelnemende landen.

Als de dollar als verrekeningseenheid is aangewezen, spreekt men wel van verrekeningsdollar.
Gebruikte begrippen in verrekeningseenheid


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

rekeneenheid
  ... een rekeneenheid ook wel rekeningeenheid en verrekeneenheid is een waardeeenheid waarin bedragen worden uitgedrukt bijv een geldeenheid of de eenheid...Lees meer
valuta
  ... een valuta is een muntsoort bijvoorbeeld de gulden de dollar de yen en dergelijke van een souvereine staat met een...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.