Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 9 maart 2016

Tijdvoorkeurvoet

Tijdvoorkeurvoet


De zogenaamde tijdvoorkeurvoet is een economisch begrip, De  tijdvoorkeurvoet geeft aan in hoeverre individuen de voorkeur geven aan consumptie nu. Ze prefereren dit dan boven een consumptie in de toekomst.

Met name de afweging tussen consumeren en sparen voor toekomstige consumptie speelt hierbij een rol.

Er moet in feite iets positiefs tegenover staan als je de keuze hebt tussen het genieten van het nut nu, en in de toekomst. Is dat niet het geval dan zullen die meeste mensen voor de directe consumptie kiezen. 

Ook speelt het een rol of een product waar we voor sparen (een duurder product in het algemeen) beter zal voldoen dan een product waar we nu over kunnen beschikken maar dat mogelijk van een lagere kwaliteit is. Het zal daardoor goedkoper zijn. 

Ook een mogelijkheid van gemakkelijk kunnen lenen kan een factor met een flinke invloed zijn.


Nee, met de hangende klok in de huiskamer heeft de tijdvoorkeurvoet niet veel te maken


Gebruikte begrippen in tijdvoorkeurvoet


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

consumeren
  ... er zijn meerdere omschrijvingen van consumeren in omloop bijvoorbeeld onder consumeren verstaan we het kopen van goederen door de consument...Lees meer
consumptie
  ... onder het begrip comsumptie in economische zin verstaan we de uitgaven van een consument aan goederen voor eigen gebruik...Lees meer
sparen
  ... sparen wordt ook wel oppotten genoemd sparen is het niet voor consumptie aanwenden van inkomen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.