dinsdag 22 maart 2016

Seizoenspatroon

Seizoenspatroon


Het Seizoenspatroon wordt ook wel jaarpatroon genoemd. Het zijn de schommelingen in de bankbiljettencirculatie die van jaar tot jaar een sterk overeenkomend patroon vertonen.

Voorbeelden van het seizoenspatroon: De periode rond de Kerstmis, de zomervakantieperiode en dergelijke.
Gebruikte begrippen in seizoenspatroon


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bankbiljettencirculatie
  ... Bankbiljetten in omloop is een post op de balans van de nederlandsche bank nv die het bedrag weergeeft...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.