Zoeken in deze blog

Translate

zondag 6 maart 2016

bankiersexamen

bankiersexamenIn het voorjaar van 2009 kwam minister van financiën Wouter Bos met het voorstel om een bankiersexamen in te gaan voeren, Dit zou moeten voorkomen dat bankiers te grote risico's voor de korte termijn zouden gaan nemen. Bankiers zouden onvoldoende beseffen wat ze nu eigenlijk voor gevaarlijke en ondoorzichtige producten verkochten.

Een gevaar dat gesignaleerd werd was dat bankiers aan een dergelijk examen nog meer autoriteit zouden gaan ontlenen dan nu al het geval is, en daarmee elke tegenstander monddood maakt.

Een ander bezwaar tegen het bankiersexamen was, dat in de kredietcrisis iedereen had gefaald, ook de politiek, de centrale banken en en de toezichthouders zodat het de grote vraag was wie dan wel voldoende kennis had om een dergelijk examen op stellen dan wel af te nemen.

Gebruikte begrippen in bankiersexamen


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

korte termijn
  ... het begrip korte termijn betekent als het over kloktijd gaat 'op de korte duur' waarbij onder kort vaak korter...Lees meer
kredietcrisis
  ... de term kredietcrisis kwam in de zomer van 2007 naar voren omdat banken elkaar geen geld meer wilden lenen...Lees meer
stellen
  ... onder het stellen verstaan we het geven van twee prijzen &#8211 een biedprijs en een laatprijs &#8211 waartegen de afgever...Lees meer
termijn
  ... termijn heeft meerdere betekenissen 1 periode tussen opeenvolgende tijdstippen 2 bedrag dat periodiek verschuldigd is...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.