woensdag 9 maart 2016

Autoriteit Financiële Markten

Autoriteit Financiële MarktenDe Autoriteit Financiele Markten ofwel de AFM is de toezichthouder op de Nederlandse Effectenhandel en ook steeds meer op banken en door deze banken geleverde financiële producten.

Als er in de beurswereld gesproken wordt over "de autoriteit" dan wordt hier eveneens de AFM, de Autoriteit Financiële Markten mee bedoeld.

De AFM komt voort uit de vroegere STE, de Stichting Toezicht Effectenverkeer.

Gebruikte begrippen in autoriteit financiële markten


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

beurswereld
  ... Het begrip beurswerld wordt gebruikt om het geheel van beurzen beleggers handelaren en andere financiële tussenpersonen aan te duiden die gezamenlijk de beurs draaiende houden. ...Lees meer
effectenhandel
  ... met het algemene begrip effectenhandel bedoelen we de aan en verkoop van effecten die tot stand komt via de bemiddeling...Lees meer
stichting
  ... de stichting is een rechtspersoon zonder leden of aandeelhouders die is opgericht om met een bepaald vermogen een in de...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.