dagelijks actuele grafieken en vooruitzichten

dagelijks actuele grafieken en vooruitzichten
klik op de afbeelding voor meer grafieken/

maandag 7 maart 2016

Ambtelijk verzuim

Ambtelijk verzuim


Een zogenaamd Ambtelijk verzuim is een beoordelingsfout van de Inspecteur der Belastingen op het moment van opleggen van een aanslag.

Het moet bij een ambtelijk verzuim dan wel gaan om een fout die hij bij een goede vervulling van zijn functie niet gemaakt zou hebben.

Het is daarna voor de belastingdienst niet meer mogelijk om deze fout te herstellen met een navorderingsaanslag.

Vertalingen ambtelijk verzuim:

Engels: Professional default
Duits:  Amtliches Versäumnis
Frans:  Erreur professionelle

Gebruikte begrippen in ambtelijk verzuim


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

belastingen
  ... Onder belastingen verstaan we verplicht te betalen heffingen die de overheid oplegt zonder dat hier een direct aanwijsbare tegenprestatie door...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.