zaterdag 6 februari 2016

traditionele economie

Traditionele economie


Een traditionele economie is een vorm van een onderontwikkelde economie waarbij de deelnemers aan die economie gebruik maken van primitieve hulpmiddelen, simpele vormen van landbouw en jacht gebruiken om aan voedsel te komen.

Er is nauwelijks of zelfs helemaal geen sprake van economische groei.

De traditionele economie soms nog lokaal te vinden in gebieden die zeer afgelegen zijn en nauwelijks verbinding hebben met de rest van de wereld.


Gebruikte begrippen in traditionele economie


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

economie
  ... het begrip economie heeft meerdere betekenissen namelijk 1 de behoeftebevrediging in een bepaald gebied bijvoorbeeld de economie van nederland...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.