Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 1 februari 2016

Skimmen

Skimmen


Skimmen of skimming is een veel toepaste techniek voor het plegen van bankfraude. Skimmen wil zoveel zeggen dat er ongemerkt een kopie van de bankgegevens of creditcardgegevens van de rekeninghouder wordt gemaakt. Waren van oorsprong voorals de geldautomaten het doelwit van de criminelen, nadat deze steeds beter beveiligd werden verschoof het probleem naar de betaalautomaten op de verkooppunten

Er is naast het skimmen natuurlijk nog steeds een pincode nodig. Deze wordt afgekeken door een handlanger of er wordt een miniatuurcamera boven het toetsenbord gemonteerd om de pincode te achterhalen. De banken raden dan ook altijd aan deze pincode goed af te schermen, bijvoorbeeld door de vrije hand boven het toetsenbord te houden en liefst ook nog een paar "schijnbewegingen" te maken door zogenaamd een verkeerde knop in te drukken.

De tegenwoordig gebruikte techniek met een chip in plaats van een magneetstrip maakt de kaart iets veiliger qua lezen door onbevoegden. Het ouderwets Skimmen wordt er door bemoeilijkt. Deze nieuwe chip wordt ook de EMV-chip genoemd waarbij de afkorting staat voor de initiatiefnemers Europay, MasterCard en Visa.
Gebruikte begrippen in skimmen


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beter
  ... beter is een beursterm voor licht hogere koersen dus in de zin van "de koersen waren over het algemeen beter dan...Lees meer

Begrippen waar skimmen in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

cardtrapping
  ... een betrekkelijk nieuwe manier om aan de gegevens van bankklanten te komen is de zogenaamde card trapping bij card...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.