Zoeken in deze blog

Translate

maandag 1 februari 2016

card trapping

card trapping 


Een betrekkelijk nieuwe manier om aan de gegevens van bankklanten te komen is de zogenaamde card trapping. Bij card plaatsen de fraudeurs klemmetjes in de pinautomaten. De pinpas blijft door deze klemmetjes in de pinautomaat hangen.

De niets-vermoedende consument gaat er van uit dat de pinpas door een storing van het mechanisme van de pinautomaat niet wordt teruggegeven.

Wanneer een consument wegloopt om melding van het probleem te gaan maken grijpen fraudeurs hun kans en halen de pinpas uit de automaat.

Net als via skimmen hebben ze de pincode weten te achterhalen en kunnen direct bij de volgende automaat beginnen met afschrijven van het geld van de klant.

Het afschermen van de pincode is en blijft een belangrijke manier om fraudeurs die gebruik maken van card trapping het leven lastiger te maken. Maar fraudeurs zijn slim dus de kans dat u ooit slachtoffer wordt blijft aanwezig.

Veel mensen zorgen dan ook dat ze niet teveel geld op de pinpas hebben staan die ze voor hun dagelijkse boodschappen gebruiken. Met de tegenwoordige snelle overboekingsmogelijkheden is het eigenlijk niet nodig om er grote bedragen op te laten staan. a

Gebruikte begrippen in cardtrapping


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

afschrijven
  ... Onder afschrijven of ook wel het doen van afschrijvingen verstaan we het verwerken in de boekhouding van de waardevermindering van...Lees meer
consument
  ... een consument of consumptiehuishouding of gezin of gezinshuishouding is iedere eenheid persoon of groep van personen die geproduceerde goederen koopt...Lees meer
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
laten
  ... onder laten verstaan we het afgeven van koersen waartegen men effecten of valuta wil verkopen ook wordt het gebruikt als...Lees meer
skimmen
  ... skimmen of skimming is een veel toepaste techniek voor het plegen van bankfraude skimmen wil zoveel zeggen dat er ongemerkt...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.