Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 18 februari 2016

Return on Capital Employed

Return on Capital Employed


Met de engelse term Return on Capital Employed wordt een techniek bedoeld om te meten wat voor rendement een bedrijf maakt op basis van haar kapitaal.

De winst wordt bepaald voor aftrek van rente en belastingen, en wordt dan gedeeld door de bezittingen verminderd met de aanwezige schulden.

De ratio die nu ontstaat staat voor de mate van efficiëncy waarmee het kapitaal gebruikt wordt om opbrengsten te genereren.

Dit soort getallen zegt meestal absoluut niet veel maar kan uitstekend gebruikt worden om bedrijven waar we de Return on Capital Employed van kennen, onderling met elkaar te vergelijken.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.