Zoeken in deze blog

Translate

maandag 1 februari 2016

drempelinkomen

Drempelinkomen


De term drempelinkomen komen we tegen bij de verdeling van de uitgaven, gerelateerd aan het inkomen, zoals bij de wet van Engel.

Het drempelinkomen wil zeggen dat men pas een bepaalde uitgave gaat doen als er sprake van een zeker inkomen is. Met andere woorden, als er een drempel is overschreden.

Iemand gaat bijvoorbeeld pas met vakantie als hij kan eten en wonen. Vakantie is leuk maar je overleeft prima zonder.
Gebruikte begrippen in drempelinkomen


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

wet van engel
  ... de wet van engel kijkt naar het verband tussen de uitgaven aan voeding en het inkomen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.