Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 24 februari 2016

bureaucratisering

bureaucratisering


Onder bureaucratisering verstaan we een (vaak op het eerste gezicht onnodige) toename van de regelgeving.

Elke nieuwe regering belooft iets aan de bureaucratisering voor het bedrijfsleven te doen. Inderdaad worden er vaak wat oude regels geschrapt maar er komen er weer de nodige nieuwe voor terug en als de volgende regering aantreedt is het aantal regels meestal slechts gegroeid.

Zo kennen we in Nederland: Europese regels, Landelijke regels, Provinciale regels, regels van Waterschappen, regionale regels, locale regels en zijn er nog wel wat instanties als bedrijfsschappen, kamer van koophandel en dergelijke die hun eigen regels toevoegen.

De rigiditeit en de traagheid waarmee sommige ambtenaren hun regels uitvoeren is beroemd en onderwerp van veel spot en hilariteit. Volgens cijfers uit de VS kan één ambtenaar 90 mensen van hun werk afhouden.

Een andere, minder negatieve uitleg van bureaucratisering is het ordenen en regelen van een land. Vooral na een chaos, oorlog, natuurramp etc, en met name in de derde wereld kan alles volkomen ontregeld zijn. Het aanbrengen van structuur en zorgen voor enige regelgeving wordt eveneens bureuacratisering genoemd.
Gebruikte begrippen in bureaucratisering


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bedrijfsleven
  ... met de wat vage te generaliserende term "het bedrijfsleven" verstaat men meestal het geheel van werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties...Lees meer
derde wereld
  ... de derde wereld is een verzamelnaam voor de zogenaamde ontwikkelingslanden de term eerste wereld duidt op de industrielanden ondermeer...Lees meer
spot
  ... de term spot staat voor de dag twee werkdagen na heden het is gebruikelijk op de internationale geld en valutamarkten...Lees meer
werk
  ... in het algemeen bedoelen we met werk de betaalde productiefactor arbeid in het productieproces werk dat vrijwillig wordt verricht zonder dat...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.