Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 19 januari 2016

Intermediaire goederen

Intermediaire goederenIntermediaire goederen zijn goederen of diensten, die worden gebruikt bij de voortbrenging van andere goederen of diensten.

Een product dat zelf weer wordt gebruikt in een ander product, wordt ook wel een halffabricaat genoemd.

Bijvoorbeeld een rol plaatstaal, geproduceerd door de Hoogovens die weer in de auto-industrie wordt gebruikt is een voorbeeld van het gebruik van een halffabricaat. De rol plaatstaal valt onder de Intermediaire goederen. Ook in de chemische industrie en de olie-industrie vinden we vele voorbeelden.

productie van intermediaire goederen
Ook een olieraffinaderij en de chemische industrie maken vele intermediaire goederen

Het tegenovergestelde van intermediaire goederen zijn de finale goederen. Ofwel het eindproduct zoals dat richting de uiteindelijke afnemer of consument zal gaan. 

Sommige bedrijven doen in feite niets anders dan intermediaire goederen produceren en aan andere bedrijven verkopen.
Gebruikte begrippen in intermediaire goederen


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

diensten
  ... we spreken van diensten als we het hebben over niet materi ële niet tastbare dus onstoffelijke goederen zoals een taxirit een...Lees meer
goederen
  ... goederen is een algemene term uit de economie hierbij verstaan we onder goederen alle zaken die in menselijke behoeften kunnen...Lees meer

Begrippen waar intermediaire goederen in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

finale goederen
  ... onder finale goederen en diensten verstaan we de goederen en diensten die direct voorzien in de behoeften van de...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.