Zoeken in deze blog

Translate

zondag 28 februari 2016

Black Saturday

Black Saturday


Black Saturday is de naam voor koersval op zaterdag 12 december 1914 .

De Dow Jones daalt met 24,4% ten opzichte van de laatste notering na vier maanden gesloten te zijn geweest vanwege uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.
Gebruikte begrippen in black saturday


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

koersval
  ... een koersval is een plotseling optredende scherpe koersdaling die in het algemeen op een onverwacht moment komt...Lees meer
notering
  ... het begrip notering kent meerdere betekenissen in de effectenwereld...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.