woensdag 20 januari 2016

IBOR

IBOR


De afkorting IBOR staat voor Inter Bank Offered Rates. Het zijn de tarieven die banken elkaar in rekening brengen.

Meestal is er een IBOR voor locaal of regionaal gebruik waarbij er een letter voor het woord komt. Denk bijvoorbeeld aan HIBOR voor Hongkong, Aibor voor Amsterdam en natuurlijk de LIBOR in Londen.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.