dinsdag 5 januari 2016

Onderlinge afhankelijkheid trades

Onderlinge afhankelijkheid trades


Als we een muntje opgooien dan is het feit of we kop of munt gooien volledig willekeurig. En elke worp is volkomen onafhankelijk van een vorige worp.

Als we een kaart trekken uit een normaal spel kaarten dan is bijvoorbeeld de kans op het trekken van een aas 4 op 52 ofwel 1 op 13.

Stoppen we de kaart weer terug dan blijft de kans op een aas 1 op 13.

Maar stoppen we de kaarten niet terug dan is er wel degelijk invloed. Was de getrokken kaart een aas, dan wordt de nieuwe berekening dus 3 op 51 ofwel 1 op 17.

Onze kans is dus afgenomen. Was deze kaart geen aas, dan is de nieuwe kans 4 op 51, ofwel een fractie groter geworden.

Een kengetal voor deze berekeningen is de zogenaamde z-score waarmee wordt berekend of een systeem onderlinge afhankelijkeheden kent of dat het zich willekeurig gedraagt
Gebruikte begrippen in onderlinge afhankelijkheid trades


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

fractie
  ... een fractie ofwel een deel van een aandeel ook vaak een participatie in een beleggingsfonds kan worden verkregen door te...Lees meer
kengetal
  ... een kengetal is een uitkomst uit een formule vaak als ratio of als absolute waarde waarin cijfers naar een nieuw...Lees meer
score
  ... een score is een onderdeel van een belegging een in american trust unit...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.