woensdag 13 januari 2016

Margeverplichting

Margeverplichting


Als u ongedekt in opties wilt handelen dan bent u verplicht om aan uw bank of commissionair een geldbedrag te deponeren dat marge wordt genoemd ofwel u hebt een margeverplichting.

Heeft u al een bestaande effectenportefeuille dan kan die in het algemeen als marge-dekking fungeren.

In plaats van marge wordt vaker het Engelse woord "Margin" gebruikt dat ook in Nederland is ingeburgerd in de financiƫle wereld

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.