Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 13 januari 2016

Marginaal belastingtarief

Marginaal belastingtarief


Het marginaal belastingtarief is het belastingpercentage van de hoogste schijf die op een belastbare som van toepassing is.

bijvoorbeeld als er 3 schijven zijn:

schijf 1 tot 50.000 tegen 30%

schijf 2 tot 70.000 tegen 40%

en schijf 3 tot 100.000 tegen 50%

dan spreken we in dit voorbeeld van een marginaal belastingtarief (ook vaak verkort tot marginaal tarief) van 50%

Er wordt ook wel gesproken van de marginale druk

Bijzondere beloningen zoals van overwerk of vakantiegeld worden meestal tegen dit Marginaal belastingtarief belast waardoor het netto vaak teleurstellend weinig oplevert.

Daar staat tegenover dat zaken die van de belasting aftrekbaar zijn ook tegen dit tarief worden afgetrokken, wat bijvoorbeeld de populariteit van de hypotheekrenteaftrek verklaart.
Gebruikte begrippen in marginaal belastingtarief


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

belastbare som
  ... De fiscus bedoelt met de term belastbare som het belastbaar inkomen verminderd met de inkomensaftrek die van...Lees meer
belasting
  ... Onder de belasting verstaan we een gedwongen betaling aan de overheid waarvoor de overheid geen individueel aanwijsbare tegenprestatie levert of...Lees meer
hypotheekrenteaftrek
  ... de hypotheekrente aftrek heeft er vele jaren lang voor gezorgd dat nederland meer en meer ging lenen daarbij gestimuleerd door...Lees meer
marginaal tarief
  ... het marginaal tarief van de loon en inkomstenbelasting is het hoogste belastingtarief waarin een belastingplichtige met zijn inkomen valt...Lees meer
marginale druk
  ... de marginale druk die ook het marginaal belastingtarief wordt genoemd is het belastingpercentage van de hoogste schijf die op...Lees meer
som
  ... de som is de nationale munteenheid van kirgizistan de iso valutacode van de som is kgs...Lees meer
tarief
  ... het tarief is de prijs die een cliĆ«nt dient te betalen voor diensten die hem door een bank worden...Lees meer

Begrippen waar marginaal belastingtarief in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

marginale druk
  ... de marginale druk die ook het marginaal belastingtarief wordt genoemd is het belastingpercentage van de hoogste schijf die op...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.