Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 22 januari 2016

Hutspottotalen

Hutspottotalen


Zogenaamde hutspottotalen of, zoals ze in de praktijk wat vaker genoemd worden:  hash totals zijn totaaltellingen die gemaakt worden van niet financiële gegevens, uitsluitend om de correcte verwerking te controleren.

Zo worden bijvoorbeeld de rekeningnummers bij elkaar opgeteld wat een weinig zinvol getal oplevert.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.