Zoeken in deze blog

Translate

zondag 17 januari 2016

baltic dry index

baltic dry indexDe baltic dry index wordt vaak gebruikt als een benadering voor de gezondheid van de wereldeconomie. Deze index geeft de prijzen aan voor grondstoffen die per schip vervoerd worden zoals metalen (ertsen), kolen en graan over de gehele wereld.

Volgens sommigen is de baltic dry index betrouwbaarder dan de cijfers die landen zelf produceren omdat die onder invloed van politieke doeleinden zouden staan.

Maar ook deze baltic dry index is verre van volmaakt. Zo is er het feit van invloed dat er nieuwe schepen bij komen en andere juist weer verdwijnen wat de resultaten aardig kan sturen.

Gebruikte begrippen in Baltic Dry index


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

grondstoffen
  ... het is duidelijk dat de onstuimige groei van de economie overal ter wereld maar vooral in het verre...Lees meer
resultaten
  ... met de verzamelnaam resultaten bedoelen we de kwartaal halfjaar of jaarcijfers wordt gebruikt in de zin van "de resultaten bekendmaken"...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.