Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 21 januari 2016

annuïteitenhypotheek

AnnuïteitenhypotheekOnder een annuïteitenhypotheek verstaan we een hypotheek waarbij de lening afgelost wordt via de annuïteitenmethode.

Dit komt erop neer dat u gedurende de gehele looptijd hetzelfde bedrag betaalt, de zogenaamde annuïteit, dat bestaat uit een deel rente en een deel aflossing.In het begin is het rentedeel veel groter dan het aflossingsdeel, maar naarmate de looptijd vordert verschuift dit en gaan we steeds meer aflossen.


Uiteindelijk bestaat het bedrag aan het einde van de looptijd van de hypotheek voornamelijk uit aflossing.

Maar er zijn veel meer soorten hypotheken, en het is niet altijd even simpel om aan te geven wat in een bepaald geval de beste oplossing is. Inmiddels is de keuze wel een stuk beperkter geworden als men gebruik wil maken van de hypotheekrenteaftrek voor de inkomstenbelasting.

Gezien de regelmatig veranderende regels en percentages op dit gebied is goede, onafhankelijke voorlichting op dit gebied beslist een eis.


Vertalingen annuïteitenhypotheek

Engels:  annuity mortgage
Duits:   Annuitätenhypothek
Frans:   hypothèque à annuité fixée

Gebruikte begrippen in annuïteitenhypotheek


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

hypotheek
  ... een hypotheek ook wel onderzetting genoemd is een vorm van een lening waarbij onroerend goed of een te boek gesteld...Lees meer
hypotheekrenteaftrek
  ... de hypotheekrente aftrek heeft er vele jaren lang voor gezorgd dat nederland meer en meer ging lenen daarbij gestimuleerd door...Lees meer
lening
  ... we spreken van een lening als een partij een som geld verstrekt aan een andere partij onder de voorwaarde dat...Lees meer
looptijd
  ... het begrip looptijd komen we in de financiële wereld veelvuldig tegen 1 de resterende duur van een obligatielening 2 de resterende tijd...Lees meer
rente
  ... in de economie beschouwen we rente ook wel interest genoemd als de beloning voor het ter beschikking stellen van kapitaal...Lees meer
stuk
  ... een stuk is een andere benaming voor een aandeel of een obligatie...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.