maandag 11 januari 2016

Negative Volume Indicator

Negative Volume Indicator


De Negative Volume Indicator of NVI wordt alleen berekend als het volume lager is dan de dag ervoor.

Het idee erachter is, dat vooral de slimme beleggers kopen bij lage volumes.

De indicator is ontworpen door Norman Fosback.

Hij beweert dat wanneer de indicator boven het eigen 100-daags voorschrijdend gemiddelde zit, de indicator het in 95 van de 100 gevallen bij het rechte eind heeft.

Bij een bullmarkt, onder dit gemiddelde, is de kans slechts 50%, zodat deze indicator vooral nuttig is bij het aangeven van bullmarkten.

De berekening is als volgt:

op dagen met een lager volume:


Op de overige dagen (gelijk of hoger volume) wordt de NVI van gisteren gekopieerd.
Gebruikte begrippen in negative volume indicator


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bullmarkt
  ... onder een bullmarkt verstaan we een effectenmarkt of andere markt in financi ële waarden waarin de koersen aanhoudend stijgen gedurende een...Lees meer
gemiddelde
  ... het berekenen van het gemiddelde van een reeks getallen is bedoeld om een soort representatief getal voor de gehele reeks...Lees meer
indicator
  ... we komen de term indicator tegen in brede zin en in engere zin in de wereld van de technische analyse...Lees meer
kopen
  ... als iemand van een ander een goed verkrijgt met een bedrag in geld als tegemoetkoming dan noemen we dit...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.