Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 15 januari 2016

Koersendienst

Koersendienst

Een koersendienst is een service waarbij men koersen van de beurzen kan verkrijgen in een door de computer leesbare vorm.

In de jaren negentig werden deze koersen vaak geleverd via de kabeltelevisie, inmiddels is iedereen overgegaan op het internet.

Er zijn verschillende aanbieders die koersen leveren, zowel realtime koersen als vertraagde koersen en meestal zijn er ook wel mogelijkheden om historische koersen te verkrijgen.

Een realtime koersendienst is heel mooi maar duur en daarmee eigenlijk alleen verantwoord voor particulieren en bedrijven die beroepsmatig handelen op de beurs.
Gebruikte begrippen in koersendienst


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

historische koersen
  ... de meeste technieken uit de technische analyse gaan uit van historische koersen we dienen dus te beginnen met het opbouwen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.