Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 3 december 2015

percentage winnaars vaak misleidend

Het percentage winnaars is vaak misleidend

In veel advertenties voor tradingsystemen en dergelijke komen we nogal eens het percentage winnaars tegen.

We krijgen dan zoiets als "dit systeem wint in 84,65% van de gevallen." Ok, dat is indrukwekkend.

Maar wat hebben we aan dit getal? Nu, in feite helemaal niets. Van belang is namelijk het bedrag dat gewonnen dan wel verloren wordt.

Veel kleine winsten met af en toe een enorm verlies kunnen ondanks dit soort mooie cijfers leiden tot een rampzalig systeem.

Stel we hebben een systeem dat in 80% van de gevallen wint met een gemiddelde winst van €200. In de 20% van de gevallen dat ons systeem verliest zijn we €2000 kwijt.

Stel dat we dit systeem 20 keer gebruiken. Dan is de opbrengst:

(20 * 0,80 * 200) - (20 * 0,20 * 2000) 
= €3200 - €8000
= -€4800

Ons systeem verliest dus kapitalen, ondanks het hoge percentage winnaars.

De meeste systemen halen niet eens de 50%. Dat is niet erg, zolang de verliezers maar beperkt blijven.

Draai het systeem hierboven maar om qua winnaars en verliezers.

Dan hebben we een systeem dat maar in 20% van de gevallen wint. Maar in 20 trades wel €4800 voor ons verdient.Gebruikte begrippen in percentage winnaars


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

gemiddelde
  ... het berekenen van het gemiddelde van een reeks getallen is bedoeld om een soort representatief getal voor de gehele reeks...Lees meer
verlies
  ... we spreken van een verlies als de gerealiseerde opbrengst van een financiĆ«le transactie een lager bedrag opbrengt dan de investering...Lees meer
winst
  ... een onderneming verkoopt producten of verleent diensten en realiseert daarmee de omzet...Lees meer

Begrippen waar percentage winnaars in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

traders advantage
  ... het zogenaamde traders advantage is het verschil tussen het percentage winnaars en het percentage verliezers...Lees meer
zscore
  ... als de resultaten van een systeem volkomen willekeurig zouden zijn dan zouden ze volgens de normale verdeling verdeeld moeten...Lees meer
edge
  ... de term edge is naar het nederlands niet echt goed te vertalen het is eigenlijk de systematische voorsprong die je hebt...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.