maandag 16 november 2015

ninjahypotheek

Ninjahypotheek

Ninjahypotheek
Hier zal men geen Ninjahypotheek gehad hebben
Een ninjahypotheek is een vorm van een Amerikaanse subprimehypotheek, en wel eentje van de slechtste soort.

De term ninja is namelijk een samentrekking van "No Income","No Job","No Assets".

Kortom, een hypotheek voor een werkloze zonder inkomen of bezittingen. Een product dat alleen maar ellende kan voortbrengen en dat tijdens de zogenaamde kredietcrisies van 2008 dus ook inderdaad deed.

Toch lijkt er in de USA weer belangstelling voor te ontstaan. Ook mensen die veel geld verliezen kunnen daar behoorlijk volhardend in zijn.Gebruikte begrippen in ninjahypotheek


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
verliezen
  ... we spreken van verliezen bij effecten wanneer deze in koers dalen verliezen staat tegenover winnen we komen het tegen in de...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.